Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlade i vjerski vođe

Muslimanske zemlje Azije osuđuju napad na Charlie Hebdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonizija, Pakistan, Filipini i Malezija samo su neke od zemalja koje su osudile napad.

Vlade i vjerski vođe azijskih pretežno muslimanskih zemalja u četvrtak su osudili napad na novinare lista Charlie Hebdo u Parizu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jezivi prizor Na Twitteru osvanula fotografija redakcije nakon napada Slika nije dostupna Primaju brojne donacije Charlie Hebdo nakladu diže na milijun primjeraka: 'Moramo izaći pod svaku cijenu!'

Indonezijska vlada objavila je da 'nijedan čin nasilja nije prihvatljiv' te da podupire 'nastojanje francuske vlade da počinitelje izvede pred sud'.

Pakistan je priopćio kako 'osuđuje terorizam u svim oblicima i manifestacijama'. 'Uvjereni smo da će međunarodna zajednica i dalje biti čvrsta u odnosu na terorizam i da će počinitelje terorističkih djela izvesti pred lice pravde', kaže se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova, objavio je Reuters.

Braća ubojice viđeni na sjeveru zemlje: Nose kalašnjikove i raketne bacače!

U Maleziji se čuju pozivi na umjerenost u borbi protiv ekstremizma, na međukulturalno razumijevanje i poštovanje. 'Ništa ne opravdava oduzimanje nedužnih života', priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova. 'Malezija suosjeća s obiteljima žrtava, francuskom vladom i francuskim narodom'.

Na Filipinima koji su suočeni s ustankom vlastite većinske muslimanske populacije vlada je osudila pariški napad i 'nepoštovanje ljudskog života i temeljnoga prava na izražavanje'.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izrazio je sućut 'prijateljskoj i savezničkoj zemlji' Francuskoj i rekao da 'terorizam nema ni religije ni nacionalnosti i za nj opravdanja nema'.

FOTO Francuska minutom šutnje odala počast žrtvama napada

'Moramo biti čvrsti u odnosu na govor mržnje, netoleranciju različitosti i pokušaje da se vjerske i kulturne razlike prikaže kao temelje za neprijateljstvo', rekao je Erdogan, a prenijela državna agencija Anadolija.

I Afganistan koji je svakodnevno izložen talibanskim napadima osudio je 'teroristički napad' na redakciju francuskoga satiričkoga časopisa u kojem je u srijedu ubijeno dvanaest ljudi, a jedanaest je ranjeno.

'Ubojstvo nenaoružanih ljudi i civila teroristički je čin za koji nema opravdanja', rekao je predsjednik Ashraf Ghani i izrazio sućut francuskome predsjedniku, obiteljima žrtava i 'francuskome narodu', prenosi AFP. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene