Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primaju brojne donacije

Charlie Hebdo nakladu diže na milijun primjeraka: 'Moramo izaći pod svaku cijenu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preživjeli novinari i karikaturisti lista Charlie Hebdo najavili su da će nakladu podići na milijun primjeraka, a u tome će im pomoći i velike donacije, između ostalog i ona internetskog giganta Googlea.

Novinar Charlie Hebdoa, Patrick Pelloux, je rekao u četvrtak da će satirički tjednik, čija je redakcija desetkovana u srijedu u terorističkom napad kada je ubijeno 8 novinara i karikaturista, izaći sljedećeg tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skupovi diljem svijeta Komemorativni skup u Zagrebu nakon napada na Charlie Ebdo Slika nije dostupna 12 ubijenih FOTO Ovo su žrtve terorističkog napada na Charlie Hebdo

"Nastavit ćemo, odlučili smo sljedeći broj objaviti sljedećeg tjedna. Svi se slažemo u tom pogledu", rekao je Pelloux.

"Teško je, ali Charb, glavni urednik, ubijen u srijedu, uvijek je govorio da list mora izaći pod svaku cijenu", objasnio je.

Ostatak ekipe Charlie Hebdoa sastala se u podne i razgovarala o budućnosti lista, objasnio je glavni urednik Gerard Biard.

UŽIVO Braća ubojice viđeni na sjeveru zemlje: Nose kalašnjikove i raketne bacače!

"Nešto ćemo objaviti sljedećeg tjedna, ali još ne znamo u kojem obliku", rekao je.

Dvanaest osoba ubijeno je u srijedu u napadu na sjedište lista, u središtu Pariza.

Taj napad, najsmrtonosniji u 50 godina u Francuskoj, izazvao je val emocija i solidarnosti, posebice medija koja su ponudili pomoć Charlie Hebdo.

Godne 2011. kada je sjedište Charlie Hebdo izgorjelo u požaru, vjerojatno odmazdi za objavljivanje karikatura Muhameda, dnevni list Liberation je ponudio smještaj redakciji tog tjednika.

Francuski nacionalni listovi su svi na naslovnici u četvrtak istaknuli crnu traku u znak žalosti. Ispred sjedišta tjednika, stotine ljudi su defilirale nakon napada i donosile cvijeće i svijeće a u četvrtak u podne je minutom šutnje odana počast žrtvama.

Odvjetnik časopisa, Richard Malka, rekao je kako su novinari Charlie Hebdoa, koji je do sad izlazio u nakladi od 30.000 primjeraka, zakleli da će od sljedećeg tjedna izaći s milijun primjeraka. Kako bi to ostvarili, budući da su u teškoj financijskoj situaciji, primili su brojne donacije. Iz Googlea su javno obzanili da će donirati 250.000 eura, jednako kao i francuske izdavačke kuće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene