Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubojica i silovatelj

Nakon 40 godina identificiran i uhićen kalifornijski serijski ubojica

Policija (Foto/Arhiva: AFP)
Policija (Foto/Arhiva: AFP)
Kalifornijske vlasti objavile su u srijedu da je konačno uhićen muškarac za kojeg se sumnja da je 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća izveo više ubojstava i silovanja u Kaliforniji, objavile su agencije.

"U utorak je objavljena tjeralica" za Jamesom DeAngelom, optuženim za ubojstva i silovanja koji je identificiran nakon četrdeset godina potrage, zahvaljujući DNK analizi, objavila je tužiteljica Sacramenta Anne Marie Schubert na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara?

DeAngelo (72) koji je terorizirao dijelove Kalifornije 70-tih i 80-tih godina optužen je za najmanje četiri slučaja ubojstva, kažu vlasti.

Sumnja se međutim da je izvršio 12 ubojstava, 45 silovanja i 120 krađa.

Taj bivši policajac koji je otpušten iz službe 1979. zbog pronevjere živio je na području Sacramenta i identificiran je nakon novih pokušaja da se riješi taj stari slučaj.

"Odgovor je uvijek bio u Sacramentu", kazala je Schubert. "Dimenzije ovog slučaja tražile su da se on na kraju riješi". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene