Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmanje petero mrtvih i stotine ranjenih u Bangladešu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predaja vlasti privremenoj vladi u Bangladešu odgođena je zbog žestokih okršaja pobornika i protivnika dosadašnje premijerke u kojima je u dva dana poginulo najmanje pet osoba, a više stotina je ranjeno.

Unatoč raspoređivanju 15.000 policajca, novi sukobi su izbili u subotu u Dacci gdje je jedan muškarac tijekom svađe ubijen hladnim oružjem, prema bolničkom izvoru. Dan ranije su u nasilju poginule najmanje četiri osoba.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Zoran Milanović objava na facebooku Milanović na Fejsu: "To je alarm za sve nas"

"Oko 200 ljudi je hospitalizirano, mnogi su ranjeni vatrenim
oružjem", rekao je jedan liječnik bolnice u Dacci.

Policija, u čijim redovima ima stotinjak ranjenih, nije željele potvrditi je li bilo upotrebe vatrenog oružja.

"Ranjenih ima s obje strane. Policija je upotrijebila suzavac radi uspostave mira", rekao je jedan policijski dužnosnik glavnog grada.

Nasilje je izbilo jučer navečer kada je istekao petogodišnji mandat premijerke Khalede Zie. Ona je trebala službeno u subotu predati vlast privremenoj vladi zaduženoj organizirati parlamentarne izbore u siječnju 2007. i jamčiti njihovu transparentnost.

Ali oporba, koju vodi Liga Awami i okuplja 13 stranaka, osporava imenovanje te privremene strukture bivšeg predsjednika Vrhovnog suda K.M. Hasana kojeg optužuje za pristranost.

Hasan je bivši član nacionalističke stranke Bangaladeša (PNB, na vlasti).


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene