Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuacije ljudi

"Najgore tek dolazi": Vrućine u Europi izazivaju šumske požare i zdravstvene probleme

Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP)
Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) PAU BARRENA / AFP
Aktualno Galerija Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Foto: PAU BARRENA / AFP Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Foto: PAU BARRENA / AFP Požar, Ilustracija (Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP) Požar, Ilustracija (Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP) Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP +0 Požar, Ilustracija (Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP) Galerija 1/4 >>
Šumski požari harali su u četvrtak Katalonijom, a francuske vlasti postrožile su ograničenja za korištenje vode i vožnju u gradovima zbog toplinskog udara koji je zahvatio zapadnu Europu.

Temperature su u dijelovima sjeverne Španjolske i južne Francuske dosizale 44 stupnja Celzijevih zbog čega su mnogi potražili osvježenje u moru, rijekama, jezerima, fontanama i bazenima. Španjolski vatrogasci bore se sa šumskim požarima u Kataloniji koji su zahvatili gotovo 4000 hektara.

Pročitajte i ovo Almica Domikulić Brojne intervencije u Splitu U Hrvatskoj velike vrućine, ali neki građani i dalje su neposlušni: "Stalno govorimo jedno te isto" Finci proveli noć u hladnom supermarketu (Foto: AFP) - 1 Noć na podu supermarketa Dok padaju temperaturni rekordi, pogledajte kako se s vrućinama bore Finci

Upozorili su da bi požar mogao progutati pet puta veću površinu zbog velike vrućine i vjetra. Vijesti o žrtava nema, a evakuirano je 30 ljudi. Riječ je o najgorim požarima u Kataloniji u zadnjih 20 godina, objavila je regionalna vlada.

U susjednoj Francuskoj, vlasti su proširile ograničenja za vozila, već uvedena u Parizu i Lyonu, na Marseille i Strasbourg ne bi li se smanjilo zagađenje zraka.

Neke škole odgodile su ljetne ispite, a u dijelovima sjeverne Francuske proglašeno je upozorenje zbog suše i uvedena su ograničenja u opskrbi vodom za tvrtke, poljoprivrednike i građane. Zabranjen je i transport životinja dok ne prođe toplinski val.

Na plažama na jugu Francuske umrlo je ovaj tjedan troje ljudi, prenosi Midi Libre. Zdravstvene vlasti najgore tek očekuju. Vrućina je u četvrtak ipak popustila na sjeveru Njemačke. U Berlinu je izmjeren samo 21 stupanj Celzijev, dok je u srijedu bilo 37. (Hina)

Aktualno Napad bombaša samoubojica u Tunisu: Ubijen policajac i ranjeno nekoliko civila Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP +0 Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Svijet Napad bombaša samoubojica u Tunisu: Ubijen policajac i ranjeno nekoliko civila 1/4 >>


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene