Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bogati i okrutni

Najbogatija britanska obitelj osuđena na zatvor: Posluga radila po 18 sati na dan, uzeli su im i putovnice

Obitelj Hinduja
Obitelj Hinduja Foto: Afp
Zatvorskom kaznom je kažnjena najbogatija britanska obitelj zbog izrabljivanja posluge u svojoj ženevskoj vili.

Četvero članova najbogatije britanske obitelji kažnjeno je zatvorskom kaznom zbog izrabljivanja posluge koju su u svoju ženevsku vilu doveli iz Indije, piše u subotu BBC.

Švicarski sud kaznio je Prakasha Hinduju, njegovu suprugu Kamal, sina Ajaya i njegovu suprugu Namratu zbog izrabljivanja i protuzakonitog zapošljavanja. Dobili su kazne od četiri do četiri i pol godine, ali su oslobođeni optužbe o krijumčarenju ljudi, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo majke i oca Određen istražni zatvor FOTO Muškarac koji je ubio roditelje doveden na sud: Evo koliku bi kaznu mogao dobiti

Njihovi odvjetnici najavili su da će se žaliti na ovu presudu. Robert Assael, jedan od pravnika, ispred suda je rekao da je šokiran te da će se boriti za svoje klijente do kraja.

Troje radnika dovedeno je iz Indije, a obitelj Hinduja im je navodno plaćala samo sedam funti po satu za 18 sati duge dnevne smjene, što je deset puta manje od minimalne satnice određene švicarskim zakonima. Hinduje su radnicima zaplijenili putovnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Stižu grmljavinsko nevrijeme i tuča: Upaljen crveni alarm za jednu regiju, građani trebaju biti na oprezu

Posluga tvrdi da ih im je ta bogata obitelj čije se bogatstvo procjenjuje na 37 milijardi funti rijetko dopuštala napustiti kuću, smještenu u bogatoj ženevskoj četvrti Cologny. Tužitelji su tijekom procesa isticali da je obitelj izdvajala više za svog psa nego za poslugu.

Obrana je tvrdila da su zaposlenici dobivali velikodušne beneficije, nisu držani u izolaciji te su mogli napustiti vilu kad god su htjeli. Posluga je bila zahvalna Hindujama što su im pružili bolji život, tvrdi Assael.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene