Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni su

Stravični detalji s horor-imanja: Mlatili su ih traktorskim remenom, izgladnjivali, ucjenjivali

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Obitelj iz Vrbovca optužuje se da su pet mentalno oboljelih štićenika mlatili, vrijeđali i prisiljavali na težak rad, držali zaključane u sobi i povremeno izgladnjivali.

Na imanju u okolici Vrbovca jučer je uhićen bračni par skupa s 30-godišnjim sinom zbog sumnje na trgovinu ljudima. Naime, u svoju su obitelj udomili petero ljudi s mentalnim bolestima, za to u tijekom desetak godina dobili 400.000 kuna i 40.000 eura i naposljetku ih zlostavljali i iskorištavali umjesto da se o njima brinu.

Kako doznaje Jutarnji list, jedan od štićenika, koji je u obitelji bio smješten 12 godina, ispričao je sve detalje užasa koji je proživio. Udomitelji su štićenike prisiljavali na težak rad - morali su nositi tegle cvijeća, drva i kamenje, zbog čega su povremeno dobili i bruh, okopavali su vinograd, brinuli se za svinje, patke i kokoši. Ako nešto od toga nisu napravili dobro, udomitelji bi ih vrijeđali i pritom mlatili nogama i štakama, crijevom za vodu ili remenom s traktora.

Pročitajte i ovo Lektorski dnevnik, stopljenice Lektorski dnevnik Nemojte u šlapučama na webinar da vam ne dođu Cjepinski i Yusipović i provedu koronizaciju

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka

Požalio se da su bili konstantno gladni, a malo hrane koju su im servirali bilo je neadekvatno, neukusno, a povremeno i pokvareno. Time su ih udomitelji i ucjenjivali, pa bi im nudili napolitanke u zamjenu da lažu inspekciji iz Centra za socijalnu skrb.

Sa svojim udomiteljima išli su na more, ali daleko je taj put bio od odmora. Udomiteljima su morali rukama čupati travu, postavljati stepenice i sl.

Zbog svega navedenoga kod štićenika su stvorili teško psihofizičko stanje i odnos ovisnosti i nadzora nad njima. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene