Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO

Iscurile su neslužbene informacije o tome koje će koristi Srbija imati ako prihvati francusko-njemački prijedlog o Kosovu.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je što će se dogoditi ako vlasti u Beogradu ne prihvate francusko-njemački prijedlog o Kosovu, a sada su otkrivene i neslužbene informacije o tome koje će koristi Srbija imati ako taj plan potpiše.

Ulazak u Europsku uniju moguć je 2030. godine, do tada bi dobivali ekonomsku pomoć kroz donacije, a uslijedile bi i nove investicije. Srbija bi korak po korak ulazila u strukture EU-a.

Srbija bi se korak po korak uključivala u strukture Europske unije, poput zajedničkog europskog tržišta, koje omogućava slobodan protok robe, ljudi, kapitala i usluga.

Dobila bi i ekonomsku pomoć kroz donacije i povoljne kredite, kao i investicije u energetiku, koje će Srbiju osloboditi ovisnosti o Rusiji i ruskog monopola u toj oblasti.

Predsjednica Europskog pokreta u Srbiji Jelica Minić smatra da ono što se Srbiji nudi uopće nije beznačajno, pod pretpostavkom da je članstvo u EU-u stvarno primarni cilj srpske vanjske politike, piše Nova.rs.

Aleksandar Vučić Vučić poručio da Srbiji prijete teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo

Aleksandar Vučić Vučić opet o ostavci, članovi stranke preklinju ga da ne ode: "Pakuješ se ti, pakujemo se i mi!"

"Srbija nema mnogo izbora, ovo što je ponuđeno pokazuje da je zapravo prvi put eksplicitno ponuđeno članstvo u EU-u. Rok od sedam godina nije neki predug period. To samo pokazuje da je proces integracija u EU prvenstveno politički proces”, rekla je Minić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju