Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac kojeg su francuske sigurnosne snage u subotu na pariškome aerodromu Orlyju ustrijelile nakon što je oteo oružje vojniku, prije toga je na sjeveru Pariza pucao na sigurnosne snage, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.


Policija je utvrdila da je napadač s Orlyija prije toga u subotu pucao na pripadnika snaga sigurnosti na kontrolnoj točki na sjeveru Pariza oko sedam ujutro i da se radi o radikaliziranom muslimanu kojeg su pratile obavještajne službe.

Vezani članci Brenton Tarrant (Foto: screenshot) Baka monstruma koji je ubio 49 osoba: "Bio je dobar dečko, došao je za Božić. To nije unuk kojeg sam poznavala..." Brenton Tarrant (Foto: screenshot) Ovo je lice ubojice s Novog Zelanda: Prije krvavog napada u automobilu je slušao četničku pjesmu

Tužiteljstvo nadležno za teroristička djela objavilo je u subotu kako je otvorilo službenu istragu slučaja.

Svjedoci kažu da je aerodrom evakuiran nakon pucnjave oko 8.30 ujutro a prema kasnije objavljenim podacima evakuirano je oko tri tisuće putnika iz te druge najveće pariške zračne luke.

Letovi su otkazani s oba terminala Orlyija i dio letova je prebačen na glavni pariški aerodrom Charles de Gaulle.

"Muškarac je oteo oružje te se sakrio u aerodromskoj trgovini prije no što su ga upucale sigurnosne snage", rekao je glasnogovornik ministarstva za AFP.

Kazao je da u incidentu nitko nije ozlijeđen. Vojnik kojemu je oteto oružje patrolirao je zračnom lukom u okviru sigurnosnih mjera uvedenih u Francuskoj u siječnju 2015. nakon serije terorističkih napada u glavnom francuskom gradu.

Ministar unutarnjih poslova Bruno Le Roux stigao je u zračnu luku u pariškome južnom predgrađu, dodao je glasnogovornik.

"Čekali smo u redu kad smo čuli tri ili četiri pucnja", rekao je svjedok Frank Lecam. "Cijeli je aerodrom evakuiran", rekao je taj 54-godišnji svjedok. "Nalazimo se izvan aerodroma, oko 200 metara od ulaza", rekao je Lecam.

"Ovdje se nalaze policajci, ekipe hitne službe i vojnici na više točaka. Policajac nam je rekao da se to dogodilo pored ulaza 37-38 gdje se najavljuju letovi Turkish Airlinesa".

Zračna luka je evakuirana dok policija utvrđuje je li napadač bio sam, prenosi televizijska mreža BFMTV. Prema ministarstvu unutarnjih poslova napadač nije imao eksplozivne naprave. (Hina)