Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao

"Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga

Lee Jae-myung
Lee Jae-myung Foto: Afp
Južnokorejska policija poručila je da muškarac, optužen da je nožem ubo južnokorejskog oporbenog vođu Leeja Jae-myunga u vrat, rekao istražiteljima da ga je htio ubiti kako bi ga spriječio da postane predsjednik zemlje.

Muškarac optužen da je nožem ubo južnokorejskog oporbenog vođu Leeja Jae-myunga u vrat rekao je istražiteljima da ga je htio ubiti kako bi ga spriječio da postane predsjednik zemlje, objavila je policija u srijedu.

Lee je u srijedu pušten iz bolnice nakon osam dana liječenja, a bio je podvrgnut i operaciji. 

Policija je priopćila kako vjeruje da je osumnjičenik djelovao sam kada je 2. siječnja napao Leeja (59) u jugoistočnom gradu Busanu, ostavivši ga da krvari i padne na tlo.

Pročitajte i ovo HMS Diamond Bijes u Londonu Najveći udar u Crvenom moru - projektilima i dronovima napali britanski razarač: "Snosit će posljedice zbog ovoga!"

Pročitajte i ovo Bibby Stockholm Nehumani uvjeti Punih 12 sati Albanac je sjedio mrtav u brodu koji zovu plutajući zatvor: Cimer je neumorno tražio zaštitare da razvale vrata, nije mu bilo spasa

Tijekom ispitivanja osumnjičenik je rekao da je odlučio ubiti Leeja kako bi ga spriječio da se kandidira za predsjednika Južne Koreje, rekao je načelnik policije u Busanu Woo Cheol-Mun. Woo je rekao da je osumnjičenik rekao da nije zadovoljan onim što smatra propustima vlasti da kazne Leeja zbog njegovih optužbi za korupciju.

Woo je rekao da je osumnjičenik ostavio bilješku od osam stranica koja pokazuje motive za njegov napad. Rekao je da je osumnjičenik kupio nož prošlog travnja i pratio Leeja na pet događaja od lipnja.

Tijekom policijskog ispitivanja osumnjičenik nije imao branitelja.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik"

Policija je osumnjičenog predala tužiteljima koji će odlučiti hoće li protiv njega podići optužnicu i poslati ga na suđenje. Sud u Busanu ranije je odobrio nalog za njegovo uhićenje zbog navodnog pokušaja ubojstva.

Dužnosnici Demokratske stranke potvrdili su da je osumnjičenik postao član prošle godine. Vladajuća Stranka narodne moći priopćila je da on trenutačno nije njihov član, no medijska izvješća navode da je čovjek bio povezan s prethodnikom stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene