Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva nezadovoljna karikaturama pada ruskog aviona u Charlie Hebdou: To je bogohuljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj je u petak ocijenio "bogohulnima" dvije karikature objavljene u francuskom satiričkom tjedniku Charlie Hebdo o padu ruskog Airbusa na Sinaju u kojem su u subotu poginule 224 osobe.

"U našoj zemlji to se zove bogohuljenje u širokom smislu riječi, to nema veze ni s demokracijom, ni sa slobodom izričaja", izjavio je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov koji ujedno nazvao "neprihvatljivima" karikature Charlie Hebdoa.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ilustracija Rusija na dobitku Rusi uvjereni da Europa počinje okretati leđa Ukrajini: "Shvaćaju da su bacili novac kroz prozore"

Peskov je međutim istaknuo da Rusija neće zatražiti objašnjenje od Pariza vezano uz te dvije karikature objavljene u srijedu, od kojih jedna, naslovljena "Daech: rusko zrakoplovstvo intenzivira bombardiranje", prikazuje islamista koji se štiti od dijelova aviona koji padaju oko njega.

Talibani osudili nove karikature Muhameda

"Ima li granica rusofobiji u zapadnim medijima", upitao se zastupnik Aleksej Puškov, predsjednik povjerenstva za vanjske poslove u Dumi, donjem domu ruskog parlamenta.

Iako je Rusija sudjelovala u povijesnom maršu organiziranom u Parizu protiv "terorizma" nakon napada na Charlie Hebdo u siječnju, ubrzo više nije bila solidarna ocijenivši karikature kao pomanjkanje poštivanja vjernika.

Hipotezu o bombi u Airbusu A321 Metrojeta iznijeli su Washington i London ali ju je Moskva nazvala "špekulacijom". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene