Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"PRORUSKI STAVOVI"

Milanović opet zvijezda ruskih medija: Masovno citirali njegove najnovije izjave

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Press/Predsjednik RH
Ruski mediji rapisali su se o Milanovićevu sukobu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i o tome tko je za Ruse, a tko za Ukrajince.

Zoran Milanović još jednom puni novinske stupce ruskih medija, koji ga citiraju zbog njegovih izjava nakon odluke da Hrvatska neće sudjelovati u obuci ukrajinskih vojnika.

Ruska medijska kuća RT prenosi Milanovićevu izjavu: "Ukrajina nije naš saveznik. Nasilno nas se u to pretvara. Cinično je dobila status kandidata za EU." Odaju kako je hrvatski predsjednik rekao da je Europska unija "bijeda, nula", dok se o Americi očitovao sarkastično: "Imamo Amerikance koji će nas braniti kao što brane Ukrajince. Sjajno!"

Tass navodi i da je "stanje borbene spremnosti Hrvatske katastrofalno" te da je hrvatski predsjednik rekao da je zemlja "prisiljena dati sve svoje naoružanje Ukrajini".

Radio Sputnik prenosi Milanovićevu kritiku šefu europske diplomacije Josepu Borrellu, koji je, citiraju, uputio "skandalozno, ružno i lažljivo" pismo ministru vanjskih poslova Goranu Grlić Radmanu te dodaju da je Milanović istaknuo da će tražiti Borellovu ostavku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović inauguracija rektora "To je dovođenje rata u Hrvatsku": Milanović o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

Mediji prenose i da je hrvatski predsjednik poručio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da "nema morala" i da "ide u Ukrajinu i sam se bori" te da "Plenkovićeva vlada nastavlja s rušenjem hrvatskog Ustava".

Portal Iz.ru nastavlja i kako je Milanović optužio Plenkovića da je "moralnom ucjenom progurao odluku o hrvatskoj vojnoj pomoći Ukrajini".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja prepirku Plenković napao one koji nisu glasali za obuku ukrajinskih vojnika: "To ćemo im zamjerati stalno i dugo"

Ruski mediji navode da je hrvatski predsjednik stavio veto na inicijativu za obuku kijevskih trupa te da je kazao da bi takav potez donio rat njegovoj zemlji. "Za taj je prijedlog u parlamentu glasalo samo 97 zastupnika", prenose i dodaju kako je kabinet predsjednika Vlade Andreja Plenkovića podržao ovu misiju i optužio Milanovića da ima "proruske stavove".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene