Obavijesti Video Pretražite Navigacija
54 dana zatočeništva

Mia odlučila ispričati istinu: "Prošla sam kroz holokaust, svi su tamo teroristi"

Mia Schem
Mia Schem Twitter/Screenshot
Aktualno Galerija Mia Schem - 2 Mia Schem - 2 Foto: Afp Mia Schem - 1 Mia Schem - 1 Foto: Afp Mia Schem oslobađanje Mia Schem oslobađanje Foto: Afp Mia Schem Mia Schem Foto: Twitter/Screenshot +7 Mia Schem Galerija 1/12 >>
Mia Schem, 21-godišnja Izraelka koju je Hamas oslobodio prošlog mjeseca, prekinula je šutnju kako bi podijelila svoju potresnu priču o zatočeništvu u Gazi.

Mia je provela 54 dana zatočena u palestinskoj enklavi nakon masakra na festivalu Nova u južnom Izraelu 7. listopada, prije nego što je konačno oslobođena u sklopu prekida vatre i razmjene taoca 30. studenog.

"Željela sam prikazati stvarnu situaciju o ljudima koji žive u Gazi, tko su oni zapravo i kroz što sam tamo prošla", rekla je Mia za izraelski Channel 13. "Prošla sam kroz holokaust. Svi su tamo teroristi".

Pročitajte i ovo Muškarac kojeg se tereti za teško ubojstvo autom dovezen je na ispitivanje - 3 Tražili ga satima VIDEO/FOTO Doveden na ispitivanje: Ovo je muškarac za kojeg se sumnja da je autom iz osvete pregazio prijatelja

Kaže kako su je držali u civilnoj obitelji s djecom, pod režimom Hamasa, a prije nego što je oslobođena, natjerali su je da snimi video u kojem govori, "Ljudi su jako dobri, jako ljubazni prema meni. Hrana je dobra, sve je dobro".

Njezin video proturječio je iskazima drugih taoca koji su pričali o zlostavljanju u zatočeništvu, što je izazvalo zabrinutost da je bila natjerana da govori protiv svoje volje.

U snimci je na hebrejskom govorila kako je sve u redu, da je primila liječničku pomoć zbog ozljeda i molila je za njezino oslobađanje. "Bok, ja sam Mia Schem, 21-godišnjakinja iz Shohama. Trenutno sam u Gazi. Imala sam teško ozlijeđenu ruku, u bolnici su me tri sata operirali. Brinu se o meni, daju mi lijekove, sve je u redu", govorila je na snimci.

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 brutalni napadi Bila je velika, odvažna i lijepa, a onda je podivljala: Rastrgala muškarcu testise pa napala i njegovu partnericu

Pročitajte i ovo Artyom Kamardin i Yegor Shtovba Nisu imali milosti Sramotna presuda u Rusiji: Dvojica pjesnika dobila višegodišnje kazne zbog svojih stihova

Nakon što je puštena iz zatočeništva, njezini skrbnici izrazili su zabrinutost da je prema njoj bila neprimjereno postupano. "Mršava je i slaba. Veterinar joj je operirao ruku. Nije primala fizioterapiju", izjavila je njezina teta, prenosi Daily Mail.

21-godišnjakinja je nakon toga na Instagramu podijelila svoje fotografije s novom tetovažom na kojoj piše "Plesat ćemo opet. 7.10.23". "Bol i strah, teške scene, prijatelji koji se neće vratiti i oni koje moramo vratiti. Ali ipak ćemo pobijediti, još ćemo plesati!"

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud odlučio Krenula po margarin, a onda se dogodila nezgoda: Trgovački lanac mora joj platiti gotovo osam tisuća eura

Oko 240 talaca odvedeno je iz južnog Izraela u Gazu kada je Hamas pokrenuo iznenadni napad 7. listopada. Više od 1200 je ubijeno u napadu dok su naoružani napadači napadali rezidencijalne kibuce i glazbeni festival Nova. Hamas je oslobodio više od 100 talaca tijekom jednotjednog primirja krajem studenog.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene