Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u zatočeništvu u Gazi

VIDEO Otmičari objavili snimku ranjene Mije: "Molim vas, vodite me odavde što prije"

Mia Schem
Mia Schem Foto: Twitter/Screenshot
Hamas je objavio video Izraelke koju su oteli tijekom brutalnog napada na glazbeni festival. Mia Schem na snimci moli za pomoć.

Miju Schem (21) oteli su teroristi Hamasa na glazbenom festivalu tijekom napada na Izrael 7. listopada. U ponedjeljak kasno navečer objavili su na društvenim mrežama snimku Mije kako leži u krevetu. Ruka joj je jako ozlijeđena, na rubu je suza. Prima liječničku pomoć.  

Na snimci od 60 sekundi Mia moli za pomoć, moli da ju se spasi. Kazala je da je ozlijeđena na festivalu, da su je odveli u Gazu i operirali tri sata. 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty images) Intervenirala policija Otac pretukao silovatelja svoje kćeri: Djevojka jedva pobjegla, ganjao ju po ulici s nožem

"Oni se brinu o meni, daju mi lijekove, sve je u redu. Samo tražim da me što prije vrate kući mojim roditeljima, mojoj braći i sestrama. Vodite me odavde što je prije moguće. Molim vas", rekla je oteta djevojka na snimci. Govori na hebrejskom.  

 

 

Izraelske obrambene snage osudile su video i potvrdile da je Miju Schem prošlog tjedna oteo Hamas

Mia Schem Mia Schem (Foto: Twitter/Screenshot)

"U videu koji je objavio Hamas pokušavaju se prikazati kao humani. No, oni su užasna teroristička organizacija odgovorna za ubojstva i otmice beba, djece, muškaraca, žena i staraca", stoji u njihovoj objavi. 

Pročitajte i ovo Terorist iz Belgije terorizam u Belgiji Objavljeni detalji policijske akcije u Bruxellesu: Napadač je mrtav, policija traga za još jednom osobom

Mijina teta rekla je izraelskim medijima da je obitelj vidjela snimku i potvrdila da je to njihova Mia. 

"Izgleda povrijeđeno i uplašeno, ali bar je živa", rekla je njezina teta za Jerusalem Post. 

Prema analizi podataka koje je proveo NYT Mijine snimke stare su šest dana. 

Keren Schem, Mijina majka, rekla je kako je zadnji put razgovarala sa svojom kćeri dan prije Hamasovog iznenadnog napada na južni Izrael.

“Nazvala me da mi kaže da ide na zabavu dolje na jug. Pitala sam je gdje je, a ona je rekla da nije sigurna,” kazala je Karen Schem za izraelske medije. 

Kad je sljedećeg jutra saznala za naspad Hamasa, zvala je kćer iznova i iznova, ali nikada joj se više nije javila. Od izraelske vojske saznala je da je oteta. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene