Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEZAPAMĆEN ZLOČIN

Masakr na Cetinju: Psihijatri za Dnevnik Nove TV razjasnili kako dolazi do potpunog pomračenja uma

Aktualno Galerija Stravičan napad u Crnoj Gori - 6 Stravičan napad u Crnoj Gori - 6 Foto: DNEVNIK.hr Stravičan napad u Crnoj Gori - 2 Stravičan napad u Crnoj Gori - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stravičan napad u Crnoj Gori - 3 Stravičan napad u Crnoj Gori - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stravičan napad u Crnoj Gori - 4 Stravičan napad u Crnoj Gori - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Stravičan napad u Crnoj Gori - 5 Galerija 1/8 >>
Krvava tragedija kakvu Crna Gora ne pamti potresla je cijelu regiju. Dok policija pokušava rasvjetliti slučaj, a šokirani mještani Cetinja oplakuju nevine žrtve, svi se pitaju što je dovelo do potpunog pomračenja uma ubojice. Istraga će pokazati je li ga u krvavom pohodu zaustavio metak službene osobe ili sugrađanina.

Crna Gora zavijena je u crno. Mala sredina u kojoj se svi poznaju teško nalazi riječi za krvoproliće koje se dogodilo u petak.

Građani su u šoku. Teško im je povjerovati da se dogodila takva tragedija.

34-godišnji muškarac u krvavi pohod krenuo je s lovačkom puškom.
Usmrtio je dvoje djece od osam i 11 godina. Njihova teško ranjena majka podlegla je ozljedama.

Ubojica je nastavio pucati po susjedima i prolaznicima. Ubio je još sedam, a ranio šest osoba.

Milena Stanojević, svjedokinja, navodi kako je situacija bila kaotična.

"Žene su plakale, ljudi su bili u panici, rekli su da je čovjek naoružan da puca. Ja sam instinktivno krenula da prođem, ali nije bilo moguće", kazala je.

Nakon što je na mjesto krvoprolića stigla policija, usmrćen je i napadač.

Je li fatalni hitac došao iz cijevi službene osobe ili civila, još se utvrđuje. Mještanin koji je pucao nije dostupan policiji.

Zoran Brđanin, direktor Uprave crnogorske policije potvrdio je da su na mjesto zločina upućeni policajci.

"U razmjeni vatre teško je ranjen jedan policajac, Nije još jasno što je potaklo V.B. na ovakav gnusan čim prilikom kojeg je i sam lišen života", rekao je Brđanin.

Majka i dvoje djece u ubojičinoj kući živjeli su u podstanarstvu. Lokalni mediji pišu kako je svemu prethodila svađa, najvjerojatnije oko najamnine.

"To ne može normalan čovjek, tako da ja pretpostavljam da on nije čiste svijesti," kažu građani.

Kako i zašto dolazi do potpunog pomračenja ljudskog uma i tragičnih događaja, ekipa Dnevnika Nove TV pitala je stručnjake.

Ivica Šain, voditelj Odjela za psihijatriju Opće bolnice Pula ističe kako uvijek moramo gledati strukturu osobnosti ličnosti, podražujuće bolesti i treće - stresne reakcije duže, stresni period.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAGA SE NASTAVLJA Crnogorska policija objavila kronologiju masakra u Cetinju: Nije baš jasno tko je presudio ubojici, isplivali novi detalji

Pročitajte i ovo Zločin u Crnoj Gori 11 mrtvih Zločin kakav Crna Gora ne pamti: Pucao u ujaka, susjede i njihovu djecu - "Pobio sam tvoju i moju obitelj"

Iako svaka osoba u određenim uvjetima može iskusiti trenutak psihotičnosti, ističe ravnateljica Psihijatrijskog društva, neki su ipak ranjiviji.

"I kad su psihotični to ne znači da će uvijek biti opasno, ali i 30 posto njih mogu postati i agresivni i učiniti ovakve nerazumne činove", pojasnila je Alma Mihaljević-Peleš, ravnateljica Psihijatrijskog društva.

Okolnosti nerazumnog čina u Cetinju tek se moraju rasvijetliti.
Crnogorski premijer u zemlji je proglasio tri dana žalosti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene