Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU

Šef crnogorske policije otkrio detalje masakra u Cetinju: "Lovačkom puškom ubio je dvoje djece i ranio njihovu majku, koja je podlegla ozljedama"

Aktualno Galerija Očevid na mjestu krvavog pohoda Očevid na mjestu krvavog pohoda Foto: Savo Prelević Pucnjava u Crnoj Gori - 4 Pucnjava u Crnoj Gori - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u Crnoj Gori - 3 Pucnjava u Crnoj Gori - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u Crnoj Gori - 2 Pucnjava u Crnoj Gori - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pucnjava u Crnoj Gori - 1 Galerija 1/6 >>
Vuk Borilović u Cetinju u Crnoj Gori ubio je u petak više ljudi, javljaju tamošnji mediji. Smrtno je stradalo ukupno 11 ljudi - napadač je na licu mjesta ubio njih devetero, deseta žrtva preminula je u bolnici, a jedanaesti je sam Borilović, kojeg je ubio sugrađanin da ga spriječi u daljnjem krvavom pohodu.

Napadač je ubijen, a među ranjenima je i policajac, pišu crnogorski mediji.

Radio televizija Crne Gore navodi kako je smrtno stradalo čak 11 ljudi, a šestero ih je ozlijeđeno. Među ubijenima je, po prvim neslužbenim saznanjima tamošnjih medija, bilo četvero djece, no tužiteljica Andrijana Nastić objavila je kasnije večeras da je ubijeno dvoje djece

Ona je za TV Vijesti rekla da je na mjestu zločina bilo devet tijela.

"Deseta žrtva je preminula u bolnici, a jedanaesta žrtva je sam napadač Vuk Borilović“, razjasnila je tužiteljica.

Crnogorska Vlada proglasila je trodnevnu žalost.

Šef policije: "Izgubili smo 11 građana i građanki, među kojima je i dvoje djece"

U petak nešto prije 22 sata oglasio se i direktor Uprave policije Zoran Brđanin

"Ljudski životi su najvrjedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece", potvrdio je Brđanin i izrazio sućut.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15:30 sati 34-godišnji muškarac V.B. sa Cetinja, pucao je na obitelj, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest", dodao je šef policije te istaknuo kako zasad nije jasno što je ubojicu potaknulo na taj čin.

"Želim izraziti nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori", zaključio je Brđanin.

Televizija Vijesti javila je ranije, pozivajući se na izvore iz policije i tužiteljstva, da je smrtno stradalo najmanje deset osoba, a četiri su osobe prevezene u Klinički centar. 

Portalu Vijesti neslužbeno je rečeno da će premijer Dritan Abazović s ministrima i gradonačelnikom Nikolom Đuraškovićem posjetiti ozlijeđene.

Oni doznaju da je tragediji prethodio obiteljski sukob, nakon čega je napadač nasumice počeo pucati na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen. Ubio ga je sugrađanin, da ga spriječi u daljnjem mahnitanju

Pročitajte i ovo Mjesto pucnjave u Hercegovini - 1 Zločin koji je šokirao bih Dnevnik Nove TV donosi detalje pucnjave u Hercegovini: "Nije ovo prvi put da ubojica hoda s puškom"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Policija objavila detalje strašnog ubojstva u Selinama. Oštrim predmetom zatukao oca do smrti

Zločin se dogodio u blizini Vladina doma. Nedaleko od poprišta je i kamp za mlade. Mediji navode kako djeca koja borave u kampu nisu bila ugrožena. 

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je u petak da je napad na Cetinju tragedija kakvu Crna Gora ne pamti.

"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz obitelji nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane prijestolnice Cetinja", naveo je Abazović na Telegramu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene