Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BROJNE REAKCIJE

Oglasila se Zaharova o zabrani preleta Lavrovu: "Previše ste sebični, mislite da ste u središtu svijeta"

Glasnogovornica ruskog MUP-a Marija Zaharova
Glasnogovornica ruskog MUP-a Marija Zaharova Foto: Yuri KADOBNOV / AFP
Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova oglasila se o zabrani prolaska ruskom šefu diplomacije.

Iz Rusije stižu nove reakcije na zabranu preleta aviona s ruskim šefom diplomacije prema Srbiji, u koju je danas trebao stići u dvodnevni posjet. "Moskva i Beograd moraju izuzetno oštro odgovoriti na zatvaranje zračnog prostora od susjeda Srbije za zrakoplov ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova", izjavio je potpredsjednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov.

Prema njegovom mišljenju, odluka Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da ne propuste avion ruskog ministra nije samostalna. "Sve tri zemlje su ulaskom u NATO izgubile suverenitet", konstatirao je Kosačov.

Umjesto posjeta Srbiji, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov održat će u ponedjeljak online tiskovnu konferenciju oko 13 sati po moskovskom vremenu, javlja RIA Novosti.

"Europa je ta koja nas ograđuje"

Glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova ranije je izjavila da su zemlje u susjedstvu Srbije zatvorile zračni prostor za let zrakoplova ruskog ministra vanjskih poslova koji je trebao posjetiti Beograd od 6. do 7. lipnja.

Nije Moskva ta koja stvara novu željeznu zavjesu, već je Europa ta koja ograđuje Rusiju, izjavila je glasnogovornica. "Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije", napominje Zaharova.

Pročitajte i ovo Ana Brnabić (Foto: AFP) TRI DRŽAVE ZABRANILE PRELET Brnabić: "Posjet Lavrova stavlja nas u iznimno tešku situaciju." Kako će uopće doći u Beograd? Ovo su tri načina za to i svaki je presedan

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić PRITISCI ZBOG SANKCIJA Vučić priznao da bi dolazak Lavrova mogao ugroziti planirani Scholzov posjet: "Ima nekih drugih problema..."

"Neće biti željeznih zavjesa, na kraju krajeva, s naše strane, ne morate se brinuti. Europska unija je ta koja zavjesom zagrađuje Rusiju. Vaše greške su što ste previše sebični, što mislite da ste u središtu svijeta, da osim vas nema drugih naroda na svijetu. Nemate moralno pravo nekoga nečemu naučiti", rekla je Zaharova.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene