Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb zasad rekorder

Ususret sezoni: Od početka godine posjetilo nas je više od tri milijuna turista - "Četiri tjedna smo u Hrvatskoj, a još nam je i malo vremena"

Aktualno Galerija Turisti pristižu u Hrvatsku - 1 Turisti pristižu u Hrvatsku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turisti pristižu u Hrvatsku - 2 Turisti pristižu u Hrvatsku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turisti pristižu u Hrvatsku - 3 Turisti pristižu u Hrvatsku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Turisti pristižu u Hrvatsku - 4 Turisti pristižu u Hrvatsku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Turisti pristižu u Hrvatsku - 5 Galerija 1/7 >>
Od početka godine ostvarili smo 3,3 milijuna dolazaka turista i više od 11 milijuna noćenja. To je 80 posto rezultata rekordne 2019. godine, pa ako brojke i ostanu ovakve, Hrvatska svakako može biti zadovoljna. Više doznajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Paule Klaić Saulačić i Marka Balena.

Dubrovnik već živi sezonu, a gosti stižu iz svih krajeva svijeta. Neki od njih za Dnevnik Nove TV rekli su kako je riječ o vjerojatno najljepšem mjestu na kojemu su ikada bili. Trenutačno u zemlji boravi više od 340 tisuća gostiju, a najbrojniji su Nijemci.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

"Divna zemlja s bogatom kulturom, vrijeme je predivno, ljudi su ljubazni, hrana je sjajna. Volimo Hrvatsku i uživamo ovdje", tvrdi Ingo.

Od početka godine do danas najviše noćenja ostvario je Zagreb. Gosti uglavnom koriste glavni grad kao početnu ili krajnju točku putovanja. S ljetnim mjesecima titulu top destinacija preuzimaju gradovi na moru. Najviše gostiju trenutačno se odmara u Rovinju, Poreču, Umagu i Dubrovniku...

"Četiri tjedna smo u Hrvatskoj. Isplati li se? Naravno, još nam je i malo vremena, moramo birati. Neka mjesta ćemo nažalost propustiti", kazali su Joka i Jacob, turisti iz Nizozemske.

Broj dolazaka bliži se rekordima iz 2019., noćenja su na 89 posto. Uspješnost sezone ovisit će o potrošnji gostiju.

"Naši prihodi su u skladu s najboljim godinama, ne uočavamo pad potrošnje unatoč tome što su cijene više", dodaje voditelj obiteljskog hotela Davor Kapetanović.

A najznačajniji dio prihoda u turizmu generiraju upravo hoteli s pet zvjezdica, jer gosti su visoke platežne moći. Gostiju imamo, ali radne snage i dalje nedostaje, pa je pitanje tko će iznijeti srce sezone. Ovo je problem koji se godinama ponavlja, a odgovorni nikako da nauče da se turizam ne događa, nego planira.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene