Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška premijeru Orbanu

Mađari protiv EU sankcija: 'Nećemo postati kolonija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Mađara sudjelovalo je na prosvjedu podrške premijeru Viktoru Orbanu.

Orbanova vlada je pod pritiskom Europske unije da Mađarska promijeni zakone koji su blokirali pregovore o međunarodnom kreditu. Prosvjednici su marširali centrom Budimpešte do parlamenta.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv Orbana Zbog skandala Deseci tisuća Mađara protiv Orbana: "Posljednji put sam prosvjedovao 1989. protiv komunizma" Viktor Orban Šokantne ostavke "Ovako dalje više ne može": Javnost je bijesna, Orban uzdrman skandalima

>> EK pokrenula postupak protiv Mađarske

Prema izvješću mađarskog ministarstva unutarnjih poslova na prosvjedu se okupilo 400.000 ljudi, dok neki portali pišu o broju tek nešto većem od 100.000. 'Kažemo 'DA' Europi, ali ne i onome što Europa čini Mađarskoj i mađarskoj vladi', poručili su prosvjednici.

Prosvjednici su imali transparente s natpisom 'Nećemo postati kolonija'.

Podsjetimo, ovog mjeseca Europska komisija je na sastanku u Strasbourgu odlučila pokrenuti postupak protiv Mađarske zbog zakona koji dovode u pitanje neovisnost mađarske središnje banke i ureda za zaštitu podataka te zakona o ranijem umirovljenju sudaca i tužitelja.

Ne bude li Mađarska poštovala upozorenje Komisije, onda slijedi drugo upozorenje, a ako se ni tada ništa ne dogodi slijedi postupak pred Europskim sudom pravde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene