Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOLAZAK ORUŽANIH SNAGA

Mađarska raspoređuje vojnike na granicu s Ukrajinom: Pripremaju se skloništa za hitne slučajeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska raspoređuje vojnike na svoju granicu s Ukrajinom dok se priprema za mogući priljev izbjeglica koje bježe od sukoba s Rusijom, izvijestila je u utorak državna novinska agencija MTI pozivajući se na ministra obrane.

U slučaju eskalacije sukoba u istočnoj Ukrajini, borbe bi se mogle proširiti i na Kijev, a zatim dalje na zapad prema Mađarskoj, prenosi MTI riječi ministra obrane Tibora Benköa.

Granica između Mađarske, koja je članica Europske unije, i Ukrajine duga je oko 140 kilometara.

Mađarske oružane snage moraju biti spremne spriječiti oružane skupine da uđu na mađarski teritorij i nositi se s priljevom izbjeglica, uključujući pružanje humanitarne pomoći, rekao je Benkö.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin/Volodimir Zelenski - 1 IZ MINUTE U MINUTU Propala zadnja nada? Otkazan sastanak Blinkena i Lavrova, Biden oštro: "Uvodimo sankcije i šaljemo američke vojnike na Baltik." Ukrajina zove rezerviste

Pročitajte i ovo Branimir Vidmarović SITUACIJA NA ISTOKU Stručnjak za međunarodne odnose o potezu Rusije: "Ovo može eskalirati dosta brzo i pretvoriti se u pravi rat"

Nije iznio detalje o broju vojnika koji se šalju prema granici.

Poljska, koja također dijeli granicu s Ukrajinom, rekla je da priprema skloništa za hitne slučajeve kako bi pomogla raseljenim osobama koje će bježati od nasilja ako Rusija napadne.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene