Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na spihoterapiji je bio prije nego što je dobio pilotsku dozvolu.


Andreas Lubitz, kopilot zrakoplova Germanwingsa za koji istražitelji kažu da ga je srušio u francuskim Alpama, bio je na psihoterapiji zbog sklonosti samoubojstvu prije nego što je dobio pilotsku dozvolu, priopćio je u ponedjeljak ured tužitelja iz Duesseldorfa.

Vezani članci Goo Hara (Foto: AFP) Ako njihovi idoli ne ispune očekivanja, najvatreniji obožavatelji postaju okorjeli mrzitelji Slika nije dostupna Svjetski mediji: Ovo je kopilot koji je namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa

'Kopilot je prije nekoliko godina dugo vremena bio na psihoterapiji, a zabilježena je njegova sklonost samoubojstvu', kaže se u priopćenju.

No, također se navodi da 'u posljednje vrijeme nije bilo znakova fizičke bolesti'.

Lubitzov slučaj otvorio je novu raspravu - Biste li se vozili u avionu bez pilota?

'Nedavno je nekoliko puta posjetio psihijatra i neurologa koji su mu prepisali bolovanje, ali bez pokazatelja suicidalnih misli ili agresije prema drugima', stoji u priopćenju.

Tužitelji ističu da i nakon uvida u Lubitzove zdravstvene kartone ne mogu nagađati o njegovim mogućim motivima za ručno mijenjanje putanje leta i odbijanje da odgovori na pilotove pozive da ga pusti u kokpit. Navode da ništa u Lubitzovim osobnim, poslovnim ili obiteljskim prilikama ne ukazuje na mogući motiv. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook