Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Londonski taksisti u srijedu su organizirali bojkot bivšeg ministra, "pretencioznog snoba" koji je vrijeđao njihovog kolegu.


David Mellor je prozvan "umišljenim aristokratom" jer je vrijeđao vozača taksija koji ga je zajedno s njegovom pratiljom Lady Cobham vozio nakon primanja u Buckinghamskoj palači gdje je ona primila odlikovanje.

Vezani članci Taksi Zagreb (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radio Taksi Zagreb zbog Ubera traži nadoknadu štete Prosvjed taksista, arhiva (Foto: Pixell) Podneseni prvi zahtjevi: Taksisti zbog Ubera od države traže nadoknadu štete od 100 milijuna kuna

Taksist (38) je ispričao za list Sun kako mu je bivši ministar prigovorio da vozi pogrešnim putem i pohvalio se da bolje poznaje londonske ulice od njega. Napetost i ton su nastavili rasti pa je taksist snimio razgovor čiji transkript sada puni stupce tabloida.

"Bio sam član vlade, ja sam radio voditelj s bezbroj priznanja, kao i kraljičin savjetnik. Stvarno mislite da je vaše iskustvo na razini mojega", živcirao se David Mellor.

Europski taksisti protiv nelicenciranih taksi prijevoznika

Mediji nisu propustili podsjetiti da je dao ostavku u konzervativnoj vladi Johna Majora početkom 1990-ih nakon skandala zbog izvanbračne veze.

Taksist je kazao da je na poslu naviknuo na uvrede, ali da do sada još nije doživio ništa slično.

Incident je izazvao solidarnost kolega i Sun-a koji je u srijedu taksistima čitateljima ponudio naljepnicu na kojoj piše "U ovom taksiju je strogo zabranjeno pušiti, piti, jesti i ... David Mellor" uz fotografiju političara prekriženu crvenom crtom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook