Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Londonski sud odgodio odluku o Todoriću, o izručenju će odlučivati u ponedjeljak?

Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr)
Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ivica Todorić sutra očekuje odluku ekstradicijskog suda u Londonu o njegovoj predaji Hrvatskoj. Na rasporedu londonskog suda sutra bi trebala biti odluka o izručenju Ivice Todorića. Međutim danas se pojavila informacija da će ročište biti odgođeno.

Iz Londona se u Dnevniku Nove TV uživo javila reporterka Josipa Krajinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj uvjeravanja suda Todorić sutra ima zadnju priliku da izbjegne izručenje Hrvatskoj Slika nije dostupna Ivana Ivanda Rožić iz Londona Ivica Todorić tražio je utočište i u Beogradu? Odvjetnici objašnjavaju što ga čeka nakon uhićenja

„Prema svim informacijama čini se da je odluka odgođena do ponedjeljka, no službene obavijesti na stranicama suda još nema.

Bez obzira na odgađanje, procedura je poznata. Odluka suda će biti prvostupanjska i nepravomoćna. U slučaju da Todorić bude predan Hrvatskoj slijedi malo kompliciraniji proces žalbi. Izručenje u tom slučaju po britanskom pravosuđu može potrajati mjesecima.

Ako odluka bude nepovoljna za njega, ali Todorić odluči da se neće žaliti, onda sve ide brže i isti sud bi u roku tjedan dana donio konačnu pravomoćnu odluku i Todorić bi u idućih deset dana bio predan.

Ako odluka bude donesena u njegovu korist, britansko tužiteljstvo može se žaliti najvišem sudu u državi. Pravni stručnjaci u Velikoj Britaniji kažu da statistika baš i ne ide u korist gospodinu Todoriću jer se Europski uhidbeni nalog ispoštuje u 95 posto slučajeva te tražene osobe budu i predane", izvijestila je Krajinović.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene