Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipa Krajinović iz Londona

Todorić je sve mirno pratio, a kad je čuo da će biti izručen, na licu mu se vidjelo razočaranje

Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr)
Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Visoki sud u Londonu odbio je u četvrtak žalbu Ivice Todorića i odlučio ga izručiti Hrvatskoj. Ročište u Londonu pratila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović

Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović u javljanju iz Londona rekla je kako je Ivica Todorić danas u sudnici Visokog suda više od četiri sata uz pomoć prevoditeljice mirno slušao što se govori.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Nepravomoćna presuda Londonski sud odgodio odluku o Todoriću, o izručenju će odlučivati u ponedjeljak? Slika nije dostupna Ivana Ivanda Rožić iz Londona Ivica Todorić tražio je utočište i u Beogradu? Odvjetnici objašnjavaju što ga čeka nakon uhićenja

Ipak, kada je sudac izgovorio svoju odluku o odbijanju Todorićeva zahtjeva za žalbom, na licu mu se vidjelo razočaranje. 

Iz izvora bliskih Todoriću doznala je na što se točno referirao kada je, komentirajući odluku suda, rekao da će u Londonu ostati još 25 dana.

Riječ je o roku od 14 dana koliko je potrebno za rješavanje tehničkih pitanja oko izručenja, a potom još 10 dana ostaje za organizaciju i dogovor hrvatske i britanske policije oko cijelog procesa.

 

Policije dviju država trebaju se dogovoriti oko izvedbe samog izručenja, procijeniti sigurnosne i druge aspekte te dogovoriti potreban broj policijaca i sam način prebacivanja Todorića u Hrvatsku. Odmah po dolasku u domovinu, Todorić će biti prevezen u istražni zatvor u Remetincu te će biti ispitan u Državnom odvjetništvu RH.

Osnivaču posrnulog Agrokora u četvrtak je u Londonu odbijen zahtjev za žalbom čime je zahtjev hrvatskog pravosuđa za njegovim izručenjem stupio na snagu.

"Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam doći u London, ostao sam tu godinu dana, u tom mom poslu u Londonu obavio sam se sve zadatke koje sam pred sebe stavio. U Londonu ostajem još nekih 25 dana. Naravno da sam malo razočaran, ali moram ići dalje u 'fajt'. Ovo me neće zaustaviti, još jednom ću jače krenuti naprijed", komentirao je odluku o izručenju Ivica Todorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene