Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pronađena je žena koja je priznala da je uputila poziv zračnoj luci u Ženevi s dojavom kako bi se ondje mogao dogoditi bombaški napad, a povod toga je njena želja da spriječi svojeg supruga da se ukrca u zrakoplov.


Žena koja je htjela spriječiti svojeg supruga da se ukrca u zrakoplov u Ženevi priznala je da je odgovorna za lažnu uzbunu pokrenutu pod sumnjom da bi se u zračnoj luci mogao dogoditi bombaški napad, kazali su u srijedu švicarski tužitelji. 

Vezani članci Novi hypercar Mate Rimca (Foto: screenshot Facebook Rimac Automobili) Rimac priprema novu "zvijer": "Zašto igrati po pravilima kad možete promijeniti igru" Slika nije dostupna Tanka linija: "Zbog pogreške na Havajima mogao je početi nuklearni rat, Sjeverna Koreja mogla je to i ovako protumačiti..."

"Jučer navečer jedna žena nazvala je švicarske carinike u zračnoj luci u Ženevi. Kazala je da će danas jedna osoba s bombom biti na francuskom dijelu zračne luke", objavili su tužitelji.

Švicarske vlasti utvrdile su da je poziv upućen s broja u Annencyju u Francuskoj, 45 kilometara od Ženeve, gdje je intervenirala francuska policija .

"Pronašli su ženu koja je priznala da je uputila taj poziv i objasnila da je time htjela spriječiti svojeg supruga da otputuje."

Protiv nje pokrenut je kazneni postupak i u Francuskoj i u Švicarskoj.

Njezin identitet nije objavljen.

Francuska i švicarska policija zbog toga su u srijedu jako pojačale mjere sigurnosti na zračnoj luci Cointrin, koja se nalazi na samoj granici. (Hina)