Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Livni u Kataru pozvala arapske zemlje da uspostave veze s Izraelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni, koja se nalazi u posjetu Kataru, pozvala je danas arapske zemlje na uspostavu veza s Izraelom i predložila zbližavanje u etapama.

"Nadam se da će druge arapske zemlje slijediti primjer Katara" i uspostaviti kontakte s Izraelom, rekla je Livni sudionicima foruma o demokraciji održanom u Dohi, drugog dana njezinog posjeta Kataru, prvog posjeta tom bogatom emiratu Zaljeva.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

Katar održava kontakte s Izraelom, ali bez diplomatskih odnosa. Tamo se od 1996. nalazi ured izraelskog trgovinskog predstavništva kojeg vode dvojica diplomata, a predstavnici dviju zemalja se redovno sastaju.

Pitanje odnosa s Izraelom je i dalje sporno u arapskom svijetu pošto nema napretka u rješenju izraelsko-palestinskog sukoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene