Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet muškaraca navodno je uhićeno u Libiji nakon optužbi Iman al-Obeidi da su je petnaestorica vojnika silovali dva dana.


Jedan od uhićenih je navodno sin policijskog službenika. Iman al-Obeidi je apsolventica prava koja je u subotu izbezumljeno uletjela u hotel u Tripoliju i pred stranim novinarima počela vikati kako su je Gadafijevi vojnici brutalno zlostavljali.

Vezani članci Željko Prigorac Načelnik Lasinje zbog silovanja osuđen na dvije godine zatvora. Sutkinja: "Odvratno i odbojno" Obiteljsko nasilje Silovao ju pa nagovarao na pobačaj, a dijete je sada - završilo kod njega: "Govorio mi je da će od djeteta napraviti uličara"

>> Prosvjedi zbog Libijke koja tvrdi da je silovana

>> VIDEO: Optužila Gadafijeve vojnike za silovanje, odvezli je na silu i tukli novinara

Prisutni su pokušali spriječiti njezin govor i ubrzo je odvučena u automobil. Iako je jučer glasnogovornik Vlade kazao kako je Libijka bila pijana ili duševno bolesna, zamjenik ministra vanjskih poslova Khalid Kaim kazao je kako su njene optužbe shvatili vrlo ozbiljno te da je uhićeno pet osoba. Priznao je kako su mjere osiguranja pretjerale u svom ponašanju te da je Libijka trenutno na slobodi.