Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko stotina žena prosvjedovalo je danas u libijskom gradu Tobruku u znak potpore Iman al-Obeidi koja tvrdi da su je silovali libijski vojnici.


Iman al-Obeidi upala je u hotel pun stranih novinara vičući kako su je vojnici zadržali na kontrolnoj točki, zavezali, silovali i tukli dva dana. Glasnogovornik libijske vlade kazao je da je riječ o navodnom zločinu kojeg al-Obeidi želi pretvoriti u politički te da je dobila odvjetnika i u kontaktu je s obitelji.

Vezani članci Obiteljsko nasilje Silovao ju pa nagovarao na pobačaj, a dijete je sada - završilo kod njega: "Govorio mi je da će od djeteta napraviti uličara" Barbara Antolić Vupora Potresno svjedočanstvo saborske zastupnice: ''Na putu do bolnice pokušao me silovati vozač Hitne pomoći''

>> VIDEO: Optužila Gadafijeve vojnike za silovanje, odvezli je na silu i tukli novinara

'Pogledajte što su mi učinile Gadafijeve milicije', vikala je Iman al-Obaidi sa suzama u očima povukavši kaput kako bi pokazala krv na gornjem dijelu njenih nogu. Nakon što su joj zaprijetili ljudi iz službe sigurnosti i osoblje hotela, koji su tukli i novinara koji ju je pokušao intervjuirati u hotelskom restoranu, ugurana je u automobil i odvezena.