Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio i što traži

Objavljene fotografije i detalji s mjesta otmice kosovskih policajaca: Sjedili su za stolom i ručali, a onda ih je okružilo 15 osoba

MUP Srbije
MUP Srbije Foto: MUP Srbije
Premijer Kosova Albin Kurti ponovno je progovorio o otmici trojice kosovskih policajaca, za koju odgovornima smatra srpske policajce.

Kosovski lider objavio je da su u trenutku otmice tri policajca sjedila za improviziranim stolom tijekom ručka.

"Okružilo ih je 15 osoba koje su ih napale i otele. Naš ambasador u Beogradu Jetish Jashari odvojeno je posjetio trojicu policajaca, koje Srbija drži kao taoce", napisao je Kurti. Također je iznio detalje o mjestu na kojem su bili policajci kada ih je iznenada uhvatilo 15 policajaca iz Srbije te objavio i fotografije s mjesta događaja.

"Mjesto stola za ručak nalazi se sedam metara od policijskog automobila. Upravo na onom mjestu na koje smo od 15. lipnja ukazivali: jedan kilometar unutra po ilegalnom blokiranom putu, a 300 metara, odnosno 670 metara s obje strane od granice unutar Kosova", poručio je Kurti, piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Kosovski premijer Albin Kurti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić Vruća situacija Kurti otkrio što je pronađeno na lokaciji gdje su oteti kosovski policajci, Srbija tvrdi drugačije

Premijer kaže da je kosovska strana u pravu, a to jasno potvrđuju i dokazi, kao i svjedočenje troje policajaca. 

"Tražimo hitno puštanje trojice policajaca. Treba ih bezuvjetno pustiti", napisao je Kurti te zatražio hitnu reakciju međunarodne zajednice zbog događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih Rusija uništila ukrajinske dronove: "Spriječen je pokušaj da se izvrši teroristički napad"

Pročitajte i ovo Ilustracija čak 41 žrtva "Nećemo odustati!" Strava u ženskom zatvoru, 26 žena spaljeno do smrti, ostale upucane ili izbodene nožem

"Tražimo od međunarodnih faktora, Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a da osude agresiju Srbije, koja predstavlja i kršenje točke 4. vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova", dodao je Kurti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene