Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća situacija

Kurti otkrio što je pronađeno na lokaciji gdje su oteti kosovski policajci, Srbija tvrdi drugačije

Kosovski premijer Albin Kurti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić
Kosovski premijer Albin Kurti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić Foto: Afp
Premijer Kosova Albin Kurti na konferenciji za novinare pokazao je što je pronađeno na mjestu na kojem su u srijedu srbijanske snage navodno otele trojicu policajaca.

Premijer Kurti naglasio je da se otmica dogodila duboko na području Kosova te je pokazao i fotografije mjesta gdje se to dogodilo. Ono je udaljeno kilometar od granice s sjeverozapadne strane, 670 metara od sjeverne i 300 metara od jugozapadne granice.

"Ne radi se o uhićenju u Srbiji, već o otmici na Kosovu i ne radi se ni o kakvom prelasku kosovske policije na područje Srbije, kako se tvrdi", rekao je Kurti.

"Na mjestu incidenta bili su KFOR i KP, a pronađeni su i tragovi otisaka čizama u smjeru Srbije i plastične lisice. I dalje me čudi je da KFOR još uvijek službeno ne objašnjava gdje se to mjesto nalazi, a to je mjesto na Kosovu. I vozilo i hrana koju su policajci jeli, sve je duboko na području Kosova", rekao je Kurti.

Pročitajte i ovo Uhićeni kosovski specijalci Rasplet ili novi zaplet Situacija sve napetija: Kosovo zabranilo ulazak u zemlju svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama

Pročitajte i ovo MUP Srbije Troje uhićenih U Srbiji uhićeni do zuba naoružani kosovski specijalci: "Ovi albanski teroristi su spriječeni da izvrše opasno kazneno djelo"

Naglasio je da je riječ o dvjema oružanim formacijama Srbije koje su ušle na Kosovo i s kojima se KFOR mora obračunati, specijalnoj antiterorističkoj jedinici SAJ i specijalnoj vojnoj jedinici Kobre. 

Poručio je da je čudno kako međunarodni faktor šuti o postupcima Srbije.

Srbija pak tvrdi da su kosovski policajci bili duboko na teritoriju Srbije te kako su uhićeni na području Raške.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene