Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kurdska pokrajinska vlada sjevernog Iraka zatvorila je urede političke stranke bliske pobunjeničkoj oružanoj skupini PKK koja ratuje protiv Turske, objavio je kurdski dužnosnik.


Fouad Hussain, čelnik ureda kurdskog predsjednika Masouda Barzanija, kazao je da su uredi Kurdistanske stranke demokratskog rješenja u regiji zatvoreni jer stranka nije imala dozvolu za rad.

Vezani članci Vili Beroš Gotov sastanak Vlade s veledrogerijama: ''Dogovorili smo otplatni plan do kraja godine''. Ministar financija objasnio detalje Plenković objavio da će umirovljenici dobiti COVID dodatak u iznosima od 400 do 1200 kn - 2 Plenković otkrio iznos COVID dodatka: "Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. Ovo je potez odgovorne Vlade"

Smatra se da ta stranka simpatizira borce Radničke stranke Kurdistana, koji iz svojih uporišta na sjeveru Iraka zadnjih mjeseci pojačano izvode prekogranične napade na pripadnike turske vojske.

Takvo uzavrelo stanje prijeti novom eskalacijom u Iraku koji je već zahvaćen građanskim ratom i to se pitanje također razmatra na dvodnevnoj konferenciji zemalja koje graniče s Irakom, koja treba završiti večeras u Istanbulu.