Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Castrovi simpatizeri nestrpljivo očekuju njegovo ponovno pojavljivanje u javnosti iako je već duže vrijeme izbiva zbog bolesti. Pripremaju proslavu njegovog 80-og rođendana sa ili bez njega.


Castro se u javnosti nije pojavio još od 26.srpnja. Nekoliko dana kasnije zapanjio je kubansku javnost prenoseći ovlasti na svog nekoliko godina mlađeg brata.  

Vezani članci Raul Castro Kraj jedne ere: Raul Castro odlazi u mirovinu, vodstvo predaje mlađoj generaciji Slika nije dostupna Raul Castro sazvao parlamentarne izbore za 20. siječnja

"Nadamo se da će nam se Fidel obratiti u nedjelju. Zapravo siguran sam da će se pojaviti negdje barem na trenutak", kaže 74-godišnji umirovljenik Roque Mejias.

Za subotu navečer spremna je proslava s glazbenicima koji će nastupiti na takozvanoj "Anti-Imperijalističkoj pozornici" koja se nalazi odmah nasuprot diplomatskog predstavništva SAD-a u Havani. Planiraju točno u ponoć Castru zapjevati "Happy Birthday".

Neki kubanci u čast svom vođi planiraju čak i nekoliko sati rada više u subotu, kako bi pokazali svoju podršu vođi i vladi. 

Nema novih informacija o Castrovom zdravstvenom stanju. Vlasti tvrde kako se uspješno oporavlja te kako će se svom zadatku vođenja vlade vratiti najkasnije za nekoliko tjedana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju