Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuba zabranila stranim novinarima turistički dolazak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuba, koja nije dopustila ulazak u zemlji brojnim novinarima koji su željeli pratiti krizu oko zdravlja predsjednika Fidela Castra, upozorila ih je da krše zakon pokušavajući doći na Kubu kao turisti.

Kao i neke druge zemlje, i komunistička Kuba koja strogo nadzire medije i informacije, traži od stranih novinara odgovarajuće vize i akreditacije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare" Napadi na medije - 1 Problematične izmjene Sloboda medija i novinara u Hrvatskoj je u opasnosti? ''Vlada inzistira na zakonu opasnih namjera''

- Tko god prekrši ta pravila, bio izvana ili ne, neće moći ući u
zemlju, objavila je u petak državna agencija Prensa Latina.

Od srijede, dva dana nakon što je Castro zbog zdravstvenih problema prenio predsjedničke ovlasti na mlađeg brata Raula, nekoliko novinara privedeno je na ispitivanje u zračnoj luci u Havani.

Nekoliko ih je čak otpremljeno natrag u Europu i Latinsku Ameriku. 

Preostali, koji su uspjeli ući u zemlju, moraju je napustiti idućim letom. Novinari nisu uhićeni niti su zlostavljani na neki drugi način.

Kubanske vlasti poručile su im da moraju predati zahtjev za dobivanje novinarske vize, što obično traje 21 dan i tvrde da je to uobičajena praksa u većini zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene