Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićen muškarac

Pucao je po gradu uz hrvatsku granicu, a onda i na policiju: Mjesto je bilo pod opsadom do dugo u noć

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Krajac/Cropix
Policajci, među kojima su pripadnici specijalne jedinice i pregovarači, uhitili su nešto prije 2:30 muškarca koji se jučer poslijepodne s oružjem zatvorio u kuću nakon što je pucao ispred ljekarne. U policijskoj akciji nije bilo ozlijeđenih.

Slovenski policajci tijekom noći su uhitili muškarca koji je u srijedu poslijepodne na području Brežica najprije pucao ispred ljekarne, a zatim se zaključao u svoju kuću, potvrđeno je za N1 u Policijskoj upravi Novo Mesto. Opasnosti za okolne stanovnike više nema. U policijskoj akciji nije bilo ozlijeđenih.

Kriminalisti nastavljaju očevid i utvrđivanje okolnosti. PU Novo Mesto priopćio je da će više informacija javnosti moći dati po završetku aktivnosti na mjestu događaja ili nakon završetka očevida.

Pročitajte i ovo Ilustracija Usred noći Dva potresa probudila Zagrepčane: "Dobro je protreslo... Čula se i tutnjava"

Pretpostavlja se da je riječ o bivšem policajcu

Kako je jučer pisao N1, prema informacijama koje su kružile među mještanima, za pucnjavu je navodno odgovoran mještanin, odnosno umirovljeni policajac. No to zasad nije službena informacija. Prije nego što se sklonio u kuću, navodno je ispred lokalne ljekarne ispalio nekoliko hitaca u zrak.

Muškarac se tada zaključao u kuću i na pozive pregovarača odgovorio pucnjevima. Kako prenosi Radio Slovenija, navodno je ispalio dva hica na policiju.

Policija ga je najprije pokušala kontaktirati telefonom, a zatim i preko razglasa. U pregovorima s muškarcem trebao je pomoći i njegov sin.

Cesta u blizini kuće u kojoj živi muškarac, a riječ je o 62-godišnjaku, bila je zatvorena, a policija nikoga nije puštala u blizinu. Iznad kuće je kružio policijski dron, vidjeli su se i snajperisti, piše 24ur. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene