Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovski Srbi zatražili prekid odnosa s Albanijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća kosovskih Srba prosvjedovalo je u utorak u sjevernoj Mitrovici i prosvjednici su zatražili od Srbije da prekine diplomatske odnose s Albanijom i bojkot hrvatske i slovenske robe, javljaju srpski izvori sa sjevera Mitrovice.

Na prosvjednom skupu pod nazivom "Stop teroru, ne NATO državi-neovisnom Kosovu", predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova Milan Ivanović rekao je da zahtijevaju prekid diplomatskih odnosa s Albanijom jer se "tamo nalaze masovne grobnice otetih Srba s Kosova".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTIGNUT DOGOVOR Vučić nakon sastanka sa Srbima na Kosovu: "Ujutro počinje uklanjanje barikada" Srbi na sjevernom Kosovu blokirali ceste DRAMA Kurti večeras udara na sjever Kosova? Dao je ultimatum da se do navečer maknu barikade, oglasio se i NATO

Ivanović je zatražio da se na Kosovo u srpske sredine vrate ruske postrojbe mirovnih snaga i da se opozove "SOFA sporazum", odnosno sporazum o statusu američkih snaga u Srbiji.

On je također kazao da se, ako se ponovi nasilje na Kosovu, srpske snage sigurnosti trebaju rasporediti uz administrativnu crtu s Kosovom.

Ivanović je zahvalio srpskom plivaču Miloradu Čaviću koji se, kako je rekao, između europske medalje i cjelovite Srbije opredijelio za cjelovitu Srbiju.

Miting održan na središnjem gradskom trgu "Šumadiji" u sjevernoj Mitrovici, u organizaciji Srpskoga nacionalnog vijeća sjevernog Kosova, protekao je mirno, bez incidenata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene