Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko tisuća kosovskih Srba prosvjedovalo je u utorak u sjevernoj Mitrovici i prosvjednici su zatražili od Srbije da prekine diplomatske odnose s Albanijom i bojkot hrvatske i slovenske robe, javljaju srpski izvori sa sjevera Mitrovice.


Na prosvjednom skupu pod nazivom "Stop teroru, ne NATO državi-neovisnom Kosovu", predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova Milan Ivanović rekao je da zahtijevaju prekid diplomatskih odnosa s Albanijom jer se "tamo nalaze masovne grobnice otetih Srba s Kosova".

Vezani članci Ramush Haradinaj, Aleksandar Vučić (Foto: Pixsell, Thomas Brey dpa, Srđan Ilić) Premijer Kosova na Facebooku: "Granica između Kosova i Albanije više ne postoji"; Vučić: "Zamislite da mi to radimo s RS" Slika nije dostupna Priština: Srbi pozvani na bojkot izbora na Kosovu

Ivanović je zatražio da se na Kosovo u srpske sredine vrate ruske postrojbe mirovnih snaga i da se opozove "SOFA sporazum", odnosno sporazum o statusu američkih snaga u Srbiji.

On je također kazao da se, ako se ponovi nasilje na Kosovu, srpske snage sigurnosti trebaju rasporediti uz administrativnu crtu s Kosovom.

Ivanović je zahvalio srpskom plivaču Miloradu Čaviću koji se, kako je rekao, između europske medalje i cjelovite Srbije opredijelio za cjelovitu Srbiju.

Miting održan na središnjem gradskom trgu "Šumadiji" u sjevernoj Mitrovici, u organizaciji Srpskoga nacionalnog vijeća sjevernog Kosova, protekao je mirno, bez incidenata.