Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovski Albanac Haradin Bala prevezen u Francusku na odsluženje kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čuvar zatočeničkog logora kosovski Albanac Haradin Bala kojega je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju osudio na trinaest godina zatvora prevezen je u Francusku gdje će služiti kaznu, priopćio je sud.

U rujnu 2007. 50-godišnji Haradin Bala proglašen je krivim za zločine protiv čovječnosti zbog mučenja, grubog postupanja i ubojstva srpskih zatočenika na Kosovu, kao i Albanaca koje se smatralo suradnicima Srba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Zločini su počinjeni u zarobljeničkom logoru Lapušnik na istoku Kosova, gdje je bio čuvar.

Dvojica bivših visokih kosovskih dužnosnika Fatmir Limaj i Isak Musliu kojima se u isto vrijeme sudilo za ratne zločine protiv čovječnosti su oslobođeni.

Sva trojica su bila pripadnici kosovske UCK (Oslobodilačka vojska Kosova) i prvi Albanci s Kosova protiv kojih je ICTY podignuo optužnicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene