Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo ove godine otvara 20 veleposlanstava u svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovo će tijekom ove godine otvoriti gotovo 20 veleposlanstava u svijetu, najavio je zamjenik kosovskog premijera Hajredin Kuqi.

'Tijekom ove godine Kosovo teži otvoriti gotovo 20 veleposlanstava u raznim zemljama svijeta', izjavio je Kuqi na sastanku Odbora za međunarodne odnose kosovskoga parlamenta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Zamjenik kosovskog premijera nije naveo u kojim će zemljama Kosovo otvoriti svoja prva veleposlanstava, no prema najavama u medijima, radi se o Washingtonu, Bruxellesu i vodećim europskim zemljama.

Kuqi je također rekao da 'kosovska vlada očekuje da do kraja godine neovisnost najnovije države u svijetu prizna gotovo 100 zemalja'.

Tijekom tri tjedna od proglašenja neovisnosti, Kosovo je priznalo 27 država, uključujući SAD i vodeće zemlje Europske unije, dok su u tijeku procedure za priznanje kod još nekoliko zemalja do kraja mjeseca.

Prema riječima Kuqija, ulazak Kosova u Međunarodni monetarni fond i u Svjetsku banku prioriteti su kosovske vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene