Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovo će tijekom ove godine otvoriti gotovo 20 veleposlanstava u svijetu, najavio je zamjenik kosovskog premijera Hajredin Kuqi.


'Tijekom ove godine Kosovo teži otvoriti gotovo 20 veleposlanstava u raznim zemljama svijeta', izjavio je Kuqi na sastanku Odbora za međunarodne odnose kosovskoga parlamenta.

Vezani članci Prazne ulice New Yorka Bili su jedno od najvećih žarišta korone u svijetu, a sad su napokon najavili potpuno otvaranje: "Spremni smo" Premijer Andrej Plenković u Šibeniku Plenković odgovorio Milanoviću: "On je licemjer, dodvorava se krajnjoj desnici. Pa nije uzalud danas spomenuo Stojadinovića"

Zamjenik kosovskog premijera nije naveo u kojim će zemljama Kosovo otvoriti svoja prva veleposlanstava, no prema najavama u medijima, radi se o Washingtonu, Bruxellesu i vodećim europskim zemljama.

Kuqi je također rekao da 'kosovska vlada očekuje da do kraja godine neovisnost najnovije države u svijetu prizna gotovo 100 zemalja'.

Tijekom tri tjedna od proglašenja neovisnosti, Kosovo je priznalo 27 država, uključujući SAD i vodeće zemlje Europske unije, dok su u tijeku procedure za priznanje kod još nekoliko zemalja do kraja mjeseca.

Prema riječima Kuqija, ulazak Kosova u Međunarodni monetarni fond i u Svjetsku banku prioriteti su kosovske vlade.