Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kirkuk: Napadač samoubojica ubio pet osoba na izložbi automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnika iračke milicije koja se bori protiv al-Qaide i još četiri osobe ubio je u subotu u Kirkuku napadač samoubojica koji se raznio usred dvorane u kojoj se održavala izložba automobila, izvijestila je policija.

"Napadač samoubojica raznio se aktiviravši pojas s eksplozivom usred dvorane u kojoj se nalazilo više posjetitelja koji su stigli na izložbu automobila, pri čemu je ubijeno pet osoba, a ozlijeđeno ih je devet", rekao je za France presse general Torhan Youssef Abderrahman, pomoćnik šefa policije u Kirkuku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrtonosan napad Bombaš samoubojica ubio 50 sirijskih vojnika Slika nije dostupna Samoubilački napad Džip pun eksploziva uvezao u punu crkvu, osam mrtvih

Rekao je kako su ciljevi napadača samoubojice bili Abdel Karim Ahmad Minidil Khalaf, šef milicije koja se bori protiv al-Qaide i njegovi suradnici.

Da bi likvidirala što više pripadnika spomenute skupine koju financiraju i naoružavaju američke snage, al-Qaida često koristi svoje bombaše samoubojice. Spomenutu skupinu čine bivši sunitski pobunjenici i pripadnici lokalnih plemena koje financiraju američke i iračke snage sigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene