Iz kineske ambasade u Zagrebu poslali su u domovinu promotivni video o Hrvatskoj. Sniman je tijekom studenog prošle godine i trenutno se emitira u Kini.


Promotivni dokumentarni video o Hrvatskoj snimljen je tijekom studenog prošle godine. Kineska ambasada u Zagrebu poslala ga je u domovinu, a video pod nazivom "Poljoprivreda duž puta svile: Okus Hrvatske" nedavno je emitiran na NTV.cn.

Vezani članci Koronavirus, Wuhan Gdje je nastao virus koji nam je promijenio život? Godinu dana kasnije Kina tvrdi da Wuhan nije bio izvor zaraze Koronavirus u svijetu Jedna od najpogođenijih zemalja ima najmanje slučajeva od srpnja, na istoku se uvode nove mjere: ''Naši napori suočavaju se s krizom''

Video je snimio Kineski filmski i televizijski centar za poljoprivredu. Predstavnici centra posjetili su Zagreb, otok Krk, Zadar i Drniš kako bi snimili kadrove hrvatske poljoprivredne industrije i proizvoda.

Dokumentarni film predstavlja smilje, vino, šunku, morsku ribu kao i ostale visokokvalitetne poljoprivredne proizvode uz prekrasne prizore prirode i običaja u Hrvatskoj.

Tijekom boravka ekipe snimatelja u Hrvatskoj, kineska veleposlanica Xu Erwen sastala se s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković. Tema razgovora bila je suradnja dvije zemlje na planu poljoprivrede.

"Ovaj promotivni video omogućio je Kinezima da bolje upoznaju i razumiju Hrvatsku i dožive njezine ljepote", priopćeno je iz kineske ambasade.