Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedavno emitiran na televiziji

"Poljoprivreda duž puta svile: Okus Hrvatske": Pogledajte dokumentarac koji je Kina snimila o Hrvatskoj

Iz kineske ambasade u Zagrebu poslali su u domovinu promotivni video o Hrvatskoj. Sniman je tijekom studenog prošle godine i trenutno se emitira u Kini.

Promotivni dokumentarni video o Hrvatskoj snimljen je tijekom studenog prošle godine. Kineska ambasada u Zagrebu poslala ga je u domovinu, a video pod nazivom "Poljoprivreda duž puta svile: Okus Hrvatske" nedavno je emitiran na NTV.cn.

Pročitajte i ovo HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas'' Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade"

Video je snimio Kineski filmski i televizijski centar za poljoprivredu. Predstavnici centra posjetili su Zagreb, otok Krk, Zadar i Drniš kako bi snimili kadrove hrvatske poljoprivredne industrije i proizvoda.

Dokumentarni film predstavlja smilje, vino, šunku, morsku ribu kao i ostale visokokvalitetne poljoprivredne proizvode uz prekrasne prizore prirode i običaja u Hrvatskoj.

Tijekom boravka ekipe snimatelja u Hrvatskoj, kineska veleposlanica Xu Erwen sastala se s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković. Tema razgovora bila je suradnja dvije zemlje na planu poljoprivrede.

"Ovaj promotivni video omogućio je Kinezima da bolje upoznaju i razumiju Hrvatsku i dožive njezine ljepote", priopćeno je iz kineske ambasade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene