Kina u Pakistan šalje 100.000 pataka koje bi trebale pomoći u borbi protiv masovne najezde skakavaca u toj zemlji.

Galerija


Lokalni mediji javljaju da će "vojska pataka" biti poslana iz regije Zhejiang. 100.000 pataka na put prema Pakistanu kreće nakon što su stručnjaci iz Pakistana i Kine procijenili da se radi o najgoroj najezdi skakavaca u posljednjih 20 godina, javlja Ningbo Evening News.

Vezani članci Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4 Čudom preživio pad zrakoplova u kojem je poginulo 97 ljudi: "Svi su plakali i molili. Uspio sam otkopčati pojas..." Slika nije dostupna Izrael: Nebo prekrili gusti rojevi skakavaca

Istraživač Regionalnog instituta za poljoprivrednu tehnologiju u Xinjiang, Lu Lizhi kazao je da je upotreba pataka u ovakvim situacijama jeftinija i manje štetna po okoliš od svih ostalih metoda i pesticida, te da su skakavci patkama prirodna hrana, za razliku od ostale peradi, poput kokoši, piše The Guardian.

"Patke vole ostajati u grupama pa je njima lakše upravljati nego kokošima. Jedna patka može pojesti više od 200 skakavaca na dan, što je za više nego duplo od kokoši koja pojede tek 70. Imaju i triput veću borbenu sposobnost", kazao je Lu.

Rojevi skakavaca u Pakistanu uništavaju usjeve pamuka, a sve veća prijetnja postaju i žetvi pšenice.