Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100.000 ptica

Kina Pakistanu šalje "pačju vojsku" za borbu protiv najezde skakavaca: "Imaju triput veću borbenu sposobnost od kokoši"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina u Pakistan šalje 100.000 pataka koje bi trebale pomoći u borbi protiv masovne najezde skakavaca u toj zemlji.

Lokalni mediji javljaju da će "vojska pataka" biti poslana iz regije Zhejiang. 100.000 pataka na put prema Pakistanu kreće nakon što su stručnjaci iz Pakistana i Kine procijenili da se radi o najgoroj najezdi skakavaca u posljednjih 20 godina, javlja Ningbo Evening News.

Pročitajte i ovo Izbori u Pakistanu Imran Khan u zatvoru Još jedna Pakistanska stranka proglasila pobjedu: "Odbacivanje izbora moglo bi imati posljedice po demokraciju" Ilustracija Novo vodstvo Izlaze na izbore dok im zemlju potresaju napadi militanata: Jedan kandidat ima podršku generala, a vojska je godinama državu imala u šaci

Istraživač Regionalnog instituta za poljoprivrednu tehnologiju u Xinjiang, Lu Lizhi kazao je da je upotreba pataka u ovakvim situacijama jeftinija i manje štetna po okoliš od svih ostalih metoda i pesticida, te da su skakavci patkama prirodna hrana, za razliku od ostale peradi, poput kokoši, piše The Guardian.

"Patke vole ostajati u grupama pa je njima lakše upravljati nego kokošima. Jedna patka može pojesti više od 200 skakavaca na dan, što je za više nego duplo od kokoši koja pojede tek 70. Imaju i triput veću borbenu sposobnost", kazao je Lu.

Rojevi skakavaca u Pakistanu uništavaju usjeve pamuka, a sve veća prijetnja postaju i žetvi pšenice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene