Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Oslobođeno više od 200 radnika 'robova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska policija oslobodila je 217 osoba, od kojih 29 djece, izrabljivane kao "robovi" u ciglanama u središnjem dijelu Kine što predstavlja novu ilustraciju mračne strane kineskog ekonomskog čuda.

"Radnike su privukli trgovci ljudskim bićima u ciglane, ali su ih po dolasku tukli, izgladnjivali i primorali na rad tijekom dugih sati bez plaće", objavila je novinska agencija Nova Kina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trgovanje ljudima Sedmorka 25-godišnjaka zatočila i prisiljavala na kaznena djela Slika nije dostupna Radnici na farmama Brazil: Oslobođeno 150 robova, među njima i djeca

Ured za kriminalističke istrage policije u pokrajini Hena potvrdio je tu informaciju.

Po Novoj Kini, 120 osoba uhićeno je nakon što je poslano 35.000 policajaca u 7500 ciglana te siromašne pokrajine u unutrašnjosti azijskog diva.

O operaciji je odlučeno nakon objavljivanja u kineskim medijima i na Internetu pisma 400 roditelja iz Henana, koji su tvrdili da su njihovu djecu kidnapirali trgovci i odveli u susjedni Shanxi kako bi ih izrabljivali u ilegalnim tvornicama opeka.

Djeca su nestajala na željezničkim postajama, na putu za školu ili u trgovinu, prema istraživanju tjednika Southern Weekly, objavljenom u najnovijem izdanju od četvrtka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene