Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici na farmama

Brazil: Oslobođeno 150 robova, među njima i djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Scene iz brazilskih sapunica, u kojima robovi rade na farmama, mogu se vidjeti i u stvarnosti. 150 radnika, koji su bili prisiljeni raditi u robovskim uvjetima, nedavno su oslobođeni.

U regiji Minas Gerais, među 51 spašenim, jagode su brali i adolescenti od 15 do 17 godina. 'U Rio de Janeiru 95 spašenih radnika nije imalo osnovne sanitetske uvjete, pristup vodi, a prevoženi su u vozilima, koja nisu za izlazak na ceste', rečeno je iz Ministarstva rada.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Slika nije dostupna Kiša i dalje pada Poplave u Brazilu: U odronima poginulo 95 osoba

>> Odrubili glavu mladiću kojeg su držali kao roba

Radnici su radili bez minute odmora, a bili su izloženi i velikoj količini pesticida, piše CNN. Prema Reporter Brasil, agenciji koja se bori protiv ropstva, samo je ove godine u Rio de Janeiru oslobođeno više od 200 robova. Brazilska velika poljoprivredna imanja, odnosno kolonijalni sustav prema kojem nekoliko obitelji posjeduje puno zemlje, otežava vlastima razbijanje sustava ropstva. No, ministarstvo je najavilo opsežnu borbu kako bi takvih slučajeva bilo što manje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene