Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sumještanina držao u ropstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka policija uhitila je 36-godišnjaka iz Jagodnjaka zbog sumnje da je više od dvije godine prisiljavao sedam godina mlađeg sumještanina na služenje i prisilan rad.

Osumnjičeni je sinoć, uz kaznenu prijavu zbog trgovanja ljudima i ropstva, priveden u istražni centar osječkog Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trgovanje ljudima Sedmorka 25-godišnjaka zatočila i prisiljavala na kaznena djela Slika nije dostupna Radnici na farmama Brazil: Oslobođeno 150 robova, među njima i djeca

U osječkoj policiji kažu kako je kriminalističkom obradom utvrđena da je osumnjičeni, od 2005. do lipnja ove godine, 29-godišnjeg sumještanina uporabom sile i prijetnjama držao na prisilnom radu i služenju. 

Sumnjiči ga se i da je u više navrata prijetio te fizički
napao 23-godišnjaka iz Jagodnjaka, a u tome je navodno sudjelovao i 35-godišnjak koji je također uhićen.

Policija je kod osumnjičenog 36-godišnjaka pronašla putovnicu žrtve, a u staji na njegovom posjedu i devet državljana Mađarske te jednog državljana Srbije.

Oni se od 7. lipnja neprijavljeno nalaze u Hrvatskoj zbog 'rada na crno', pa su im uručena su rješenja o otkazu boravka u Hrvatskoj, izvijestila je policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene