Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Duterteova lekcija

"Kim Jong-un želi okončati ovaj svijet. Trump mu ne bi trebao ići na ruku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u subotu je kazao da SAD mora pokazati suzdržanost, a ne ići na ruku sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu koji "želi okončati ovaj svijet".

Duterte je potvrdio da će kasnije tijekom dana razgovarati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom kao trenutni predsjedavajući ASEAN-a te da će od njega zatražiti da se ne da isprovocirati od Sjeverne Koreje jer bi rat značio katastrofu.

Pročitajte i ovo Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate" Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

"Reći ću Trumpu neka ga pusti da se igra sa svojim igračkama i da mu ne ide na ruku. Taj momak (Kim) želi okončati ovaj svijet i zbog toga je jako sretan. Uvijek je nasmijan, ali u stvari želi sve dokrajčiti", kazao je Duterte.

U međuvremenu je Francuska osudila najnoviju raketnu probu Sjeverne Koreje i pozvala na čvrstu i odlučnu reakciju prema Pjongjangu.

"Usprkos neuspjehu, ova raketna proba potvrđuje spremnost sjevernokorejskih vlasti da postignu operativni nuklearni kapacitet i to predstavlja prijetnju međunarodnom miru i sigurnosti".

Naša je kolektivna odgovornost da reagiramo s odlučnošću i čvrstinom, izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Romain Nadal.

Japanski premijer Shinzo Abe, koji se nalazi u posjetu Londonu, u subotu je "apsolutno neprihvatljivom" ocijenio ispaljivanje sjevernokorejskog balističkog projektila.

Taj čin predstavlja "ozbiljnu prijetnju našoj zemlji", kazao je Abe i pozvao međunarodnu zajednicu, posebice Kinu, da "pokaže solidarnost" u pripremanju odgovora.

"Nazire se ozbiljna kriza glede mira i prosperiteta u svijetu (...) ispaljivanje balističkog projektila predstavlja ozbiljnu prijetnju za našu zemlje i to je apsolutno neprihvatljivo", ocijenio je Abe i poručio da čelnici G7, koji se u svibnju sastaju u Italiji, "imaju veliku odgovornost" odgovoriti na tu prijetnju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene