Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka policija uhitila je 38-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je postavio zatrovane slatkiše od marcipana na jednom školskom dvorištu u Kielu. Njegov motiv za to pomalo je šokantan.


Reditelji u njemačkom gradu Kielu se s razlogom pribojavaju početka novog školskog tjedna, nakon što je u jednu osnovnu školu u gradu poslana prijetnja da su zatrovani slatkiši marcipana u obliku srca postavljeni uokolo po školskom dvorištu.

Vezani članci COVID putovnica, ilustracija Njemačka s popisa rizičnih područja uklonila 19 županija, osim dvije sjeverne: ''Ovaj korak je moguć jer u Europi ubuduće vrijede zajednička pravila'' Navaljnova supruga i suradnici ispred bolnice u Omsku Pristaše Navaljnog optužile Kremlj za pokušaj ubojstva: "Vlasti sprječavaju njegov transport u Njemačku, ugrožavaju mu život!"

Policija je u ponedjeljak, rano ujutro oko 4 sata upala u stan 38-godišnjeg muškarca u Kielu te ga uhitila pod sumnjom da je odgovoran za navedenu prijetnju, no istraga oko tog slučaja još je uvijek u tijeku, prenosi The Local.

Policija je slatkiše od marcipana i pronašla u školskom dvorištu, a analizom je utvrđeno da je u njih ubrizgana tvar koja može izazvati zdravstvene tegobe, iako ne one opasne po život.

Tu se prijetnju povezuje sa slučajem pokušaja iznuđivanja jednog lanca supermarketa za iznos od 3 milijuna eura, u protuvrijednosti kriptovalute bitcoina, koji je ucjenjivač zatražio.

Identitet ucjenjivača još uvijek nije otkriven, a on je pokušao natjerati navedeni trgovački lanac da mu plati navedeni iznos i time što je poslao prijeteća pisma još tri osnovne škole u Kielu, u kojima je naveo da se u tim školama nalazi bomba.

Policija je intervencijom u te tri škole utvrdila da nikakvih eksplozivnih naprava nema.