Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

A nizravno priznao

Kerry: Nisam se rodio jučer, nikad nisam rekao da je Izrael aparthejdska država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik John Kerry kategorički je u ponedjeljak navečer opovrgnuo da je ikada za Izrael kazao da je "aparthejdska država", priznajući ipak neizravno da je prije dva dana upotrijebio taj izraz.

"Ne vjerujem, nikada nisam ni javno niti privatno rekao da je Izrael aparthejdska država ili da to namjerava postati", priopćio je Kerry.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Američki portal Daily Beast objavio je u ponedjeljak navečer da je Kerry upozorio Izrael da bi mogao postati država "aparthejda" ako brzo ne sklopi mir s Palestincima.

Kerry: Izrael bi mogao biti država aparthejda

Po portalu, koji tvrdi da posjeduje snimku izjave, Kerry je to kazao u petak na sastanku iza zatvorenih vrata u jednom think-tanku u Washingtonu.

"Uspostava dviju država bit će jedino realno rješenje. Jer bi jedna država na kraju postala ili država aparthejda s državljanima drugog ranga ili država koja bi oduzela Izraelu mogućnost da bude židovska država", rekao je tada Kerry.

"Nisam se rodio jučer da ne bih znao da se riječi mogu pogrešno protumačiti, čak nenamjerno, i kada bih mogao vratiti snimku natrag, izabrao bih drugu riječ", napominje Kerry u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene