Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRUDEAU ODGOVORIO PROSVJEDNICIMA

Kanadski premijer oštro po vozačima koji prosvjeduju zbog obaveznog cijepljenja: "Nećemo popustiti!"

Kanadski premijer Justin Trudeau, nakon što je doznao da je pozitivan na koronavirus, prvi put je odgovorio vozačima kamiona koji u glavnom gradu Ottawi prosvjeduju protiv obveznog cijepljenja za svoju djelatnost.

Ponašanje nekih od prosvjednika nazvao je vandalizmom. Iz policije kažu da je broj prosvjednika sada puno manji nakon što ih je za vikend u središtu grada bilo na tisuće. Oni koji su ostali poručuju kanadskoj vladi da neće odustati.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore Slika nije dostupna Uska utrka Protivnik priznao poraz: Kanadski premijer ostaje na vlasti unatoč blijedoj kampanji i ljutnji zbog sazivanja izbora

"Sloboda izražavanja, okupljanja i udruživanja su kamen temeljac demokracije. Ali nacistički simbolizam, rasističke slike i skrnavljenje ratnih spomenika nisu. Nećemo popustiti pred onima koji vijore rasističke zastave. Nećemo pokleknuti pred onima koji se bave vandalizmom ili obeščašćuju sjećanje na naše branitelje", rekao je kanadski premijer. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene