Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom 6 mjeseci

Kanada odobrila zračne udare protiv Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski zastupnici odobrili su u utorak vladine planove za slanje borbenih zrakoplova u Irak gdje će sudjelovati u zračnim udarima predvođenim SAD-om protiv militanata Islamske države tijekom najviše šest mjeseci.

Članovi parlamenta podržali su tu misiju sa 157 glasova za i 134 protiv. Rezultat glasovanja nije bio upitan budući da vladajući konzervativci imaju većinu.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

Dvije glavne oporbene stranke usprotivile su se misiji priopćivši da premijer Stephen Harper nije dao dovoljno detalja te da bi mogao uvući zemlju u dugotrajni rat.

Pomor kršćana: IS objavio snimku egzekucije tridesetak muškaraca

Oni su jedini koji mogu pobijediti ISIS!

Harper je obećao da Kanada neće slati kopnene snage protiv Islamske države. Upozorio je da ako Islamska država ne bude zaustavljena da bi mogla izvršavati napade diljem svijeta, uključujući i Kanadu.

Obavještajna skupina SITE priopćila je u utorak da je navodni borac Islamske države koristio društvenu mrežu Twitter da pozove na napade na Kanadu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene