Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjetljiva situacija

Kakva greška Velike Britanije! Pismima šokirali na desetke stanovnika, a kako je do toga došlo - nitko ne zna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija je pogreškom poslala na desetke pisama građanima Europske unije u kojima im je poručila da napuste zemlju, prenosi Reuters i dodaje da se radi o sramotnoj greški u trenutku kada se pregovara o pitanju prava građana zemalja EU-a.

Ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo da istražuje kako je građanima ostalih članica EU-a poslano oko 100 pisama u kojima stoji da će prema imigracijskom zakonu morati otići.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

"Pogreškom je poslan određeni broj pisama i pokušavamo hitno utvrditi zašto se to dogodilo. Pokušavamo kontaktirati sa svima koji su pismo primili kako bismo im objasnili da zanemare sadržaj pisma", kazala je glasnogovornica ministarstva.

"Želimo biti potpuno jasni i poručiti da prava građana EU-a koji žive u Velikoj Britaniji ostaju nepromijenjena", dodala je glasnogovornica.

Iako Britanija obećaje da će biti velikodušna glede pitanja prava građana EU-a nakon Brexita, za sada još nema dogovora o tome kako će se ta prava štititi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene