Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, svjestan je da je premijerka Theresa May "tvrd orah", rekao je u srijedu, prije pregovora o Brexitu koji bi mogli biti napeti.


"Primijetio sam da je ona tvrd orah", rekao je Juncker u povjerenju, reagirajući u Bruxellesu na izjavu u kojoj je May dan ranije opisala samu sebe kao "prokleto tešku" u pregovorima.

Vezani članci Boris Johnson (Foto: AFP) Johnson i službeno postao britanski premijer, te poručio: ''Moj je posao realizirati ono što ste tražili na referendumu - Brexit'' Slika nije dostupna May: Da sam "prokleto teška žena" sljedeći će se uvjeriti i Juncker

"Veoma poštujem britansku premijerku. Draga mi je kao osoba", dodao je Juncker.

Mediji zadnjih dana pišu o napetosti između dvaju tabora kako se približavaju pregovori o Brexitu koji bi trebali početi nakon britanskih parlamentarnih izbora 8. lipnja koje je zatražila May.

Nekoliko sati prije nego je glavni pregovarač EU-a Michel Barnier potanko izložio smjernice za pregovore, britanski ministar za Brexit David Davis dao je do znanja da, ako se dogovor ne postigne, Velika Britanija "neće morati ništa platiti".

Financijsko rješavanje obveza koje je Velika Britanija preuzela kao članica, jedno je od najspornijih pitanja koje EU po svaku cijenu mora riješiti kako bi do 29. ožujka 2019. postigao "uređen izlazak".

"Mislim da David (Davis) nije bio u pravu kada je prijetio napuštanjem pregovora. Moje političko iskustvo uvijek je bilo da se oni koji odlaze moraju vratiti", rekao je Juncker. (Hina)